Sivu 1/1

Muutama vinkki

ViestiLähetetty: Ti Touko 17, 2005 9:41 pm
Kirjoittaja Ellu
Täällähän on hiljaista :-) aihe on kuitenkin mielenkiintoinen joten heitän tähän omat kikkakolmoseni:

- Shampoo mieto ja silikoniton jos pesee usein, joskus voi pestä myös pelkällä hoitoaineella
- Hoitoaine ennen shampoon vaahdotusta suojaamaan latvoja (ja myös pesun jälkeen sulkemaan hiussuomut)
- Shampoo valitaan päänahan mukaan ja hoitoaine/tehohoito latvojen mukaan
- Saunaan hiusten suojaksi kostutettu pyyhe
- Tehohoito aina kun vain mahdollista ja mahdollismman pitkällä vaikutusajalla, hyviä ovat esim. L'anza, Redken, Nexxus ja Joico
- Pesutakkujen avaamisessa auttaa jätettävä hoitoaine
- Alkoholia sisältäviä hiustuotteita kannattaa välttää (INC: alcohol tai denat. alcohol) kuivattavan vaikutuksen takia
- Vauhdikkaisiin harrastuksiin pitkä tukka palmikolle ettei takkuunnu
- Hiustenkuivaajaa yms. kärventimiä kannattaa välttää

Muuta?

ViestiLähetetty: To Tammi 05, 2006 10:38 pm
Kirjoittaja Jenni_6
Liikaakaan ei kannata hoitaa. Liian hoitoaineen ja tehohoitojen käyttö tekee hiuksista kiiltävät, mutta veltot ja roikkuvat. Oma tai joku muu kampaaja on oikea ihminen antamaan juuri sinulle sopivat kotihoito-ohjeet.

Mutta tuossa edellä olevassa ^^ oli kyllä hyviä juttuja :)
En tosin lähtisi pesemään pelkällä hoitoaineella.. shamppoo on se joka pesee ja hoitoaine hoitaa..ei puhdista (esim. rasvaista päänahkaa) voit saada helposti vielä likaisemman näköiset hiukset.

Ohuille hiuksille VOLUME shamppoo!

ViestiLähetetty: Pe Maalis 10, 2006 9:54 pm
Kirjoittaja Vieras
ei se silikoni mitään vaarallista tavaraa ole. Ne on nykyään veteen liukenevia aineosia, joilla on monta tehtävää tuotteessa, hoitavuus, tuotteen tasalaatuiseksi tekeminen yms. Jokaisessa shampoossa ja hoidossa, aivan muutamia siihen erikoistuneita merkkejä lukuun ottamatta, sisältävät silikoneja ja niitä ei todellakaan ole tarpeen vältellä. Kuka muuta väitää puhu palturia tai ei asiasta tiedä.

ViestiLähetetty: Ti Huhti 18, 2006 9:40 am
Kirjoittaja Stupid girls
No itse itse ainakin ostan pääosin silikonittomia tuotteita , välillä tulee käytettyä muutakin...Cutrinilta löytyy kivoja silikonittomia tuotteita...kampaamoliikkeistä löytyy... ja ei todellakaan ole hyvä juttu , että pistät silikonia päähäsi... ( siis meillähän on ollut jo syntyessämme hiuksissamme silkonia ;) Oman järjen käyttö sallittua, kampaajathan on toki oikeen 6 vuotta opiskelleet korkeakoulussa tuotekehitystä yms.. ;)Terv. muovi-insinööri

Lista merkeistä joilta silikonittomia tuotteita yms

ViestiLähetetty: Ti Huhti 18, 2006 9:56 am
Kirjoittaja Stupid girls
SILIKONI JA HIUSTENHOITO

Jopa puolet suomalaisista kärsii jonkinlaisista hiuspohjan ongelmista. Hiustutkija Annikki Hagros-Koski kertoo, että silikonituotteet ovat ainakin osittain syyllisiä. Ne muodostavat päänahkaan ohuen filmin ja aikaansaavat näin oivan kasvualustan sienille, talipunkille ja tulehduksille yleensä. Pienimolekyyliset silikonit imeytyvät päänahkaan ja tukkivat siellä hiusjuurta suojaavat talirauhaset. Pelko hiustenlähdöstä on perusteltu.

Etenkin kaksitehoshampoissa, joissa on hoitoainekin mukana, on todennäköisesti myös silikonia. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että jos nimessä tai ainesosaluettelossa esiintyy sana dimethicone tai methicone, niin kyseessä on silikoni. Hagros-Koski ei missään nimessä käyttäisi silikonishampoota. Kun halutaan viimeisetkin silikonin rippeet irti hiuksista, sitä varten on olemassa kampaajien tekemä syväpuhdistus. Silikoni ei poistu hiuksista kunnolla muulla tavoin.

Professori Jyrki Liesivuori Kuopion yliopistosta sanoo, että silikonia sisältävien aineiden mukana tulevat epäpuhtaudet saattavat aiheuttaa allergioita ja yliherkkyyttä yleensä. Silikoneista on enemmän haittaa kuin tähän mennessä on luultu. Silikonit voivat liittyä hormonitoimintaa häiritseviin aineisiin. Jyrki Liesivuorta huolestuttavat myös esimerkiksi lakoissa ja muissa hiussuihkeissa olevat silikonit. On olemassa mahdollisuus, että ne joutuvat hengitysilman mukana keuhkoihin ja sitä kautta elimistöön. Elimistössä silikoniyhdiste muuttuu piidioksidiksi, joka on yhtä kuin syöpää aiheuttava kvartsi.

Johtava ylilääkäri ja ihotautien erikoislääkäri Matti Hannukselan mielestä hiustenpesuaineissa kaupataan haaveita, mutta hän ei jaksa siitä enää hermostua. Tosiasia on kuitenkin, että hius on päänahasta lähtien kuollutta ainetta, samanlaista kuin kynsi, eikä sille millään voi antaa ulkoapäin terveyttä tai elinvoimaa. Hiusten terveyttä ja elinvoimaisuutta voi edistää hyvällä ravitsemuksella, ylläpitämällä yleiskuntoaan, tupakoimattomuudella ja hiusten pesulla. A-vitamiinin liika-annostus voi aiheuttaa hiusten lähtöä, E-vitamiini saattaa vaikuttaa muiden karvojen, mutta ei juuri hiusten kasvuun.
– Noin kolmasosalla suomalaisista on voimakkaasti rasvoittuva hiuspohja, joka kannattaisi pestä päivittäin. Hiuspohjan ihon puhtaudella ja terveydellä on yhteys hiusten kasvuun.

Parturimestari Tiina Marttinen on samaa mieltä siitä, että hiusta ei voi ravita. Hiusten kunto lähtee perusterveydestä. Kampaajat käsittelevät hiusten suomumaista rakennetta; joko aukaisevat suomuja tai täyttävät niitä. Silikoni täyttää suomuja, ja siksi se hankaloittaa hiusten kampaamokäsittelyä. Silikoni voi myös tukkia hiuspohjan talirauhasia. Takavuosien shampoo-hoitoaine –yhdistelmät, eli niin sanotut wash-and-go-shampoot, olivat usein varsinaisia silikonipommeja. Ne tosin ovat alkaneet hävitä markkinoilta. Erilaisia silikonilaatuja on yli 5 000. Hiustenhoitotuotteissa silikoni voi esiintyä esimerkiksi seuraavilla nimillä:

- Silicone
- Methicone
- Dimethicone
- Trimethicone
- Amodimethicone
- Cyclotetrasiloxane
- Cyclopentasiloxane
- Cyclohexasiloxane
- Hexamethyldisiloxane
- Trimethylsiloxysilicate
- Trimethylsilylamodimethicone

Seuraavista tuotesarjoista löytyy shampoita, joissa ei ole yhtään silikonia. Tarkistakaa kuitenkin ainesosaluettelot.

- XZ
- D:fi
- Mop
- Wella
- Lanza
- Phyto
- Elokuu
- Loreal
- Herbina
- Lumene
- American Crew

Listan kokoamisessa on auttanut muun muassa Hairgannon. Voitte kysyä heiltä tarkempia tietoja.